ΑΦΡΙΚΗ ΣΑΦΑΡΙ
ΚΕΝΥΑ
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Ημέρες: 4 | Νύχτες: 3 | Από: 1495€

ΚΕΝΥΑ

Ο πληθυσμός της Κένυας είναι περίπου 27 εκατομμύρια και αυξάνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Αποτελείται από πολλές διαφορετικές φυλές και από μία οικονομικά εύρωστη, ασιατική μειονότητα. Περισσότεροι από αυτούς, Ινδοί, οι οποίοι ήρθαν για να βοηθήσουν στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Μομπάσα – Ουγκάντα. Επίσης, αρκετοί ήρθαν μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την ενθάρρυνση των Άγγλων. Ασχολούνται κυρίως με τον τομέα παροχής υπηρεσιών (μικρά ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουρισμός) με τις εκδόσεις, την υφαντουργία, κ.α. Η Κένυα, παρ’ όλο που παραμένει αγροτική χώρα, έχει βιομηχανικό τομέα και ο τουρισμός είναι απαραίτητος για την οικονομία της.

ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Ο πληθυσμός της Κένυας είναι περίπου 29 εκατομμύρια και αυξάνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Έχει έκταση 945.000 τ.χ. και πρωτευουσά της είναι η Ντοντόμα και όχι όπως πολλοί νομίζουν το Ντάρι Σαλάμ. Αποτελείται απο ένα συνοθύλευμα φυλών με ιδιαίτερα εμφανή την επιρροή των Αράβων στα 3 μεγάλα νησιά της χώρας, τα οποία είναι η Ζανζιβάρη, η Πέμπα και η Μάφια. Υπάρχουν πάνω απο εκατό φυλές. Το 99% των ανθρώπων είναι Αφρικανοί και το 1% Ασιάτες, Ευρωπαίοι και Άραβες. Οι βασικές γλώσσες στη χώρα είναι η αγγλική, η σουαχίλη καθώς και οι τοπικές διάλεκτοι. Υπήρξε αποικία τόσο των Γερμανών όσο και των Βρετανών μη έχοντας ωστόσο την ανάλογη οικονομική ανάπτυξη με τηυ γειτονική τηε χώρα την Κένυα. Τα τελευταία χρόνια όμως, μετά την πτώση του κουμουνισμού και την άνοδο καπιταλιστικής κυβέρνησης, άρχισε να αξιοποιεί το παραγωγικό δυναμικό της, ενώ ταυτόχρονα έχει σημαντικό πόλο τουριστικής έλξης.

 

ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Η Ζανζιβάρη είναι ένα αρχιπέλαγος το οποίο αποτελείται απο τα νησιά Ζανζιβάρη, Πέμπα,   Μάφια και άλλα μικρά νησάκια. Βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 25 μίλια απο τα παράλια της Τανζανίας και 6° νότια του Ισημερινού. Το Νησί της Ζανζιβάρης (γνωστό τοπικά ως Ungula, αλλά διεθνώς ως Ζανζιβάρη) έχει μήκος 60 μιλίων και πλάτος 20 μιλίων και καταλαμβάνει μια περιοχή 650 τετραγωνικών μιλίων. Χαρακτηρίζεται απο όμορφες αμμόδεις παραλίες με τους «δαντελωτούς» κοραλλιογενείς σκοπέλους και τη μαγεία της ιστορικής State – Town (Πετρούπολη) – λέγεται ότι είναι η μόνη εν λειτουργεία αρχαία πόλη της Ανατολικής Αφρικής.

Η Ζανζιβάρη έχει το ιδανικό κλίμα διακοπών το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, με εξαίρεση τον Απρίλιο και το Μάϊο που είναι περιόδοι μεγάλων βροχοπτώσεων. Μικρές βροχοπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν το Νοέμβριο αλλά δεν κρατούν πολύ.

Η ζέστη του καλοκαιριού αρκετές φορές αντισταθμίζεται απο περιοδικούς ανέμους που δίνουν ευχάριστο θαλάσσιο αεράκι, ειδικά στις Βόρεις και Ανατολικές ακτές. Λόγω της κοντινής απόστασης απο τον Ισημερινό, τα νησιά είναι ζεστά όλο το χρόνο.

Η Ζανζιβάρη είναι ευλογημένη με μέσο όρο 7 – 8 ωρών ηλιοφάνειας την ημέρα.

Αρώματα μπαχαρικών, παλάτια σουλτάνων, δάση και τροπικές παραλίες. Στο μικρό νησί του Ινδικού η αφρικανική ψυχή συναντάει τις αραβικές παραδόσεις, όπου η μαγεία του παραμυθειού δεν έχει εξαφανιστεί ακόμα. Τα νερά του Ινδικού είναι τόσο τυρκουάζ και γεμάτα με μικρά νησιά με κοραλλιογενείς παραλίες και πολλούς κοκοφοίνικες.

Αναχωρήσεις10-Ιαν,
08-Φεβ,
13-Μαρ/ 2020
3 διαν/σεις
09 & 23-Ιαν,
13-Φεβ,
12-Μαρ/ 2020
4 διαν/σεις
08 & 22-Ιαν,
12-Φεβ,
11-Μαρ/ 2020
5 διαν/σεις
07 & 21-Ιαν,
11-Φεβ,
10-Μαρ/ 2020
6 διαν/σεις
06 & 20-Ιαν,
10-Φεβ,
02 & 23-Μαρ/ 2020
7 διαν/σεις
ΚΕΝΥΑαπό 1.495€από 1.595€από 1.850€από 2.295€από 2.595€
Αναχωρήσεις08 & 15 -Ιαν,
13-Φεβ// 2020
5 διαν/σεις
11 Μαρ // 2020
5 διαν/σεις
10 & 24 -Ιαν,
14-Φεβ// 2020
6 διαν/σεις
13 Μαρ // 2020
6 διαν/σεις
ΤΑΝΖΑΝΙΑαπό 2.990€από 2.750€από 3.195€από 3.095€
Αναχωρήσεις17 -Ιαν,
14-Φεβ// 2020
11 διαν/σεις
ΚΕΝΥΑ - ΤΑΝΖΑΝΙΑαπό 5.295€

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΕΝΥΑ ΣΑΦΑΡΙ – ΜΟΜΠΑΣΑ

9 μέρες / 7 διανυκτερεύσεις

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος  Βενιζέλος και πτήση για Ναϊρόμπι μέσω Καίρου. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

 

2η ημέρα: ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ

Άφιξη στο Ναϊρόμπι και συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο. Τακτοποίηση στα 9θέσια πουλμανάκια για την μεταφορά στην περίφημη λίμνη Νακούρου με τα ροζ πανέμορφα φλαμίνγκος. Άφιξη, τακτοποίηση σε επιλεγμένο Lodge. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και αναχώρηση νωρίς το απόγευμα για ένα σαφάρι στην λίμνη με τα σπάνια είδη πουλιών και ζώων, ένας υγροβιότοπος αληθινό θαύμα της φύσης.

 

3η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ – ΜΑΑΣΑΙ ΜΑΡΑ

Αναχώρηση για το φημισμένο  Εθνικό πάρκο Μαασάι Μάρα περνώντας το βουνό Λονγκούτ, μέσα από μια φαντασμαγορική θέα. Σήμερα, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα 2ωρο   σαφάρι, όπου θα συναντήσετε σε απόσταση αναπνοής ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, λιοντάρια, ρινόκερους και αναρίθμητα άλλα ζώα που ψάχνουν για την τροφή τους ή απλώς χαίρονται την ελευθερία τους στην αχανή έκταση των 1673 τετραγωνικών χιλιομέτρων της αφρικανικής στέπας.

 

4η ημέρα: ΜΑΑΣΑΙ ΜΑΡΑ

Νωρίς το πρωί ,θα αρχίζει η εξερεύνηση σας στην περιοχή του ποταμού Μάρα με τους κροκόδειλους και ιπποπόταμους. Μετά το γεύμα, προτείνουμε μια επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό της γνωστής φυλής των Μαασάι όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τους αυτόχθονες που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να ζουν σε καλύβες από πηλό και χόρτο.

 

5η ημέρα: ΜΑΑΣΑΙ ΜΑΡΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΜΟΜΠΑΣΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι για την πτήση στην Μομπάσα, στις όχθες του Ινδικού ωκεανού. Συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για να χαρείτε τον ήλιο και την ξεγνοιασιά.            

                                         

6η ημέρα: ΜΟΜΠΑΣΑ

Μέρα ελεύθερη για να περιηγηθείτε την ιστορική αυτή πόλη που χρονολογείται απο τον 12° αιώνα. Περπατείστε τα στενά δρομάκια και επισκεφθείτε το Φόρτ Τζέζους, το παλιό φρούριο, που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της Μομπάσα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Δείτε το Πομπολούλου και τα παζάρια της πόλης με την αραβική αρχιτεκτονική. Το ξενοδοχείο μας προσφέρεται για ξεκούραση και θαλάσσια σπόρ. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ με θαλασσινά.

 

7η ημέρα: ΜΟΜΠΑΣΑ

Μετά το πρωϊνό ξενάγηση της πόλης της Μομπάσα, την φημισμένη λαχαναγορά και φρουταγορά, ή να φωτογραφηθείτε στην είσοδο της παλιάς πόλης, όπου υπάρχει το έμβλημα της Μομπάσα, τα δύο ελεφαντόδοντα…. Χρόνος ελεύθερος  για να απολαύσετε τον αφρικάνικο ήλιο, τις πολυτελείς ανέσεις του ξενοδοχείου και έναν περίπατο στην παραλία με την βελούδινη κατάλευκη άμμο. Θαυμάστε το μεγαλείο και την απεραντοσύνη του Ινδικού Ωκεανού.

 

8η ημέρα: ΜΟΜΠΑΣΑ – ΝΑΙΡΟΜΠΙ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την 60λέπτη πτήση προς Ναιρόμπι. Άφιξη στο Ναϊρόμπι και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ξενάγηση της πόλης του Ναϊρόμπι, μια πόλη κοινωνικών και πολιτιστικών αντιθέσεων. Επιβλητικά κτίρια δυτικού πολιτισμού και περίχωρα με πρωτόγονα κτίσματα. Άνθρωποι του «σήμερα» και του «χθες» συνθέτουν την κοινωνία αυτής της πόλης και προξενούν την έκπληξη του 21ου αιώνα. Δείπνο στο παραδοσιακό εστιατόριο  Carnivore.

 

9η ημέρα: ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και  μεταφορά για το αεροδρόμιο, για την  πτήση  της επιστροφής στην Αθήνα, με ενδιάμεσο σταθμό. Οι εικόνες τις Αφρικής θα συνεχίσουν να ξετυλίγονται σαν ταινία μπροστά στα μάτια σας και η ηχώ της ζούγκλας με τις φωνές από τα άγρια θηρία, τα παράξενα ζώα, τα σπάνια πουλιά, την παρθένα φύση με τη βλάστηση που σαρώνει τα πάντα, θα μείνει και θα αντηχεί παντοτινά στην ψυχή σας!

 

 • Οι τιμές περιλαμβάνουν :
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • 1 διανυκτέρευση στη λίμνη Νακούρου με πλήρη διατροφή
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Μαασάι Μάρα με πλήρη διατροφή
 • 3 διανυκτερεύσεις στη Μομπάσα  με ημιδιατροφή
 • 1 διανυκτέρευση στο Ναϊρόμπι με πρωινό
 • Πρόγευμα καθημερινά και δέκα κύρια γεύματα και δείπνα  συνολικά
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • Έλληνας επαγγελματίας αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας(για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων)
 • Υπηρεσίες τοπικών αγγλόφωνων ξεναγών και οδηγών στο σαφάρι
 • Είσοδοι στα πάρκα
 • Aσφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική τσάντα Monogram

 

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν :

 • Φόροι αεροδρομίου
 • Υποχρεωτικά φιλοδωρήματα που καταβάλλονται πριν την αναχώρηση 20 €
 • Βίζα εισόδου για την Κένυα 50 USD
 • Όλες οι υπηρεσίες που δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα

 

Σημείωση : (A) Τα διαβατήρια πρέπει να έχουν ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία ταξιδιού σας. (B) Δυνατότητα επέκτασης για Σαφάρι στην Τανζανία και στην Ζανζιβάρη.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Η ΚΕΝΥΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ο πληθυσμός της Κένυας είναι περίπου 27 εκατομμύρια και αυξάνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Αποτελείται από πολλές διαφορετικές φυλές και από μία οικονομικά εύρωστη, ασιατική μειονότητα. Περισσότεροι από αυτούς, Ινδοί, οι οποίοι ήρθαν για να βοηθήσουν στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Μομπάσα – Ουγκάντα. Επίσης, αρκετοί ήρθαν μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την ενθάρρυνση των Άγγλων. Ασχολούνται κυρίως με τον τομέα παροχής υπηρεσιών (μικρά ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουρισμός) με τις εκδόσεις, την υφαντουργία, κ.α. Η Κένυα, παρ’ όλο που παραμένει αγροτική χώρα, έχει βιομηχανικό τομέα και ο τουρισμός είναι απαραίτητος για την οικονομία της.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ

Για τους Έλληνες η βίζα είναι απαραίτητη για την είσοδο τους στη χώρα. Μπορεί εύκολα να πάρει κάποιος βίζα, φθάνοντας στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, χωρίς ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

ΝΟΜΙΣΜΑ

Το νόμισμα της χώρας είναι το Κενυάτικο Σελίνι το οποίο χωρίζεται σε 10 σεντς. Τα σελίνια είναι 500, 200, 100, 50, 20, 10, 1 ενώ τα σέντς είναι 50, 10, 5.

 Φρόνιμο θα ήταν να ενημερώνεστε απο τις τοπικές εφημερίδες και τράπεζες για την πρόσφατη ισοτιμία. Οι τράπεζες γενικά δίνουν καλύτερη τιμή από τα ξενοδοχεία. Οι τράπεζες στα αεροδρόμια του Ναϊρόμπι και της Μομπάσα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ενώ οι άλλες μόνο το πρωί.

 Τα αγαθά Duty Free μπορούν να αγοραστούν κατά την αναχώρηση, σε ξένο συνάλλαγμα και όχι σε κενυάτικα νομίσματα, γι’ αυτό παρακαλείσθε να αλλάξετε όσο συνάλλαγμα σας περίσσεψε στην τράπεζα του αεροδρομίου, πριν περάσετε από το τελωνείο. Παρακαλούμε σημειώστε ότι απαγορεύεται αυστηρά να καταστρέψετε κενυάτικα νομίσματα.

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Ένας αριθμός καρτών είναι αποδεκτός στην Κένυα και ανάμεσα σ’ αυτές είναι και οι: American Express, – Visa, – Barclaycard, – Diners Club, – International, – Master Eurocard.

ΥΓΕΙΑ

O ήλιος στην Κένυα είναι πολύ πιο ζεστός απ’ όσο φαντάζεστε. Μπορεί κάποιος να καεί από τον ήλιο ακόμη και με συννεφιά. Παρακαλείσθε να χρησιμοποιήσετε προστατευτική λοσιόν στην πρώτη σας επαφή με τον ήλιο. Σας προτείνουμε να φοράτε γυαλιά και καπέλο.

Νερό σας συνιστούμε να πίνετε ΜΟΝΟ εμφιαλωμένο!!!

 

Η ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ο πληθυσμός της Κένυας είναι περίπου 29 εκατομμύρια και αυξάνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Έχει έκταση 945.000 τ.χ. και πρωτευουσά της είναι η Ντοντόμα και όχι όπως πολλοί νομίζουν το Ντάρι Σαλάμ. Αποτελείται απο ένα συνοθύλευμα φυλών με ιδιαίτερα εμφανή την επιρροή των Αράβων στα 3 μεγάλα νησιά της χώρας, τα οποία είναι η Ζανζιβάρη, η Πέμπα και η Μάφια. Υπάρχουν πάνω απο εκατό φυλές. Το 99% των ανθρώπων είναι Αφρικανοί και το 1% Ασιάτες, Ευρωπαίοι και Άραβες. Οι βασικές γλώσσες στη χώρα είναι η αγγλική, η σουαχίλη καθώς και οι τοπικές διάλεκτοι. Υπήρξε αποικία τόσο των Γερμανών όσο και των Βρετανών μη έχοντας ωστόσο την ανάλογη οικονομική ανάπτυξη με τηυ γειτονική τηε χώρα την Κένυα. Τα τελευταία χρόνια όμως, μετά την πτώση του κουμουνισμού και την άνοδο καπιταλιστικής κυβέρνησης, άρχισε να αξιοποιεί το παραγωγικό δυναμικό της, ενώ ταυτόχρονα έχει σημαντικό πόλο τουριστικής έλξης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Για τους Έλληνες η βίζα είναι απαραίτητη για την είσοδο τους στη χώρα. Μπορεί εύκολα να πάρει κάποιος βίζα, φθάνοντας στη χώρα, χωρίς ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

ΝΟΜΙΣΜΑ

Το νόμισμα της χώρας είναι το Σελίνι Τανζανίας. Κυκλοφορούν σε χαρτονομίσματα των 1000, 500, 200, 100, 50,  και σε κέρματα των  20,  10,  5.

Φρόνιμο θα ήταν να ενημερώνεστε απο τις τοπικές εφημερίδες και τράπεζες για την πρόσφατη ισοτιμία. Οι τράπεζες γενικά δίνουν καλύτερη τιμή από τα ξενοδοχεία.

Τα αγαθά Duty Free μπορούν να αγοραστούν κατά την αναχώρηση, σε ξένο συνάλλαγμα και όχι σε νομίσματα Τανζανίας, γι’ αυτό παρακαλείσθε να αλλάξετε όσο συνάλλαγμα σας περίσσεψε στην τράπεζα του αεροδρομίου, πριν περάσετε από το τελωνείο.

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Ένας αριθμός καρτών είναι αποδεκτός στην Τανζανία και ανάμεσα σ’ αυτές είναι και οι: American Express, – Visa, – Barclaycard, – Diners Club, – International, – Master Eurocard.

ΥΓΕΙΑ

O ήλιος στην Τανζανία είναι πολύ πιο ζεστός απ’ όσο φαντάζεστε. Μπορεί κάποιος να καεί από τον ήλιο ακόμη και με συννεφιά. Παρακαλείσθε να χρησιμοποιήσετε προστατευτική λοσιόν στην πρώτη σας επαφή με τον ήλιο. Σας προτείνουμε να φοράτε γυαλιά και καπέλο.

Νερό σας συνιστούμε να πίνετε ΜΟΝΟ εμφιαλωμένο!!!

 

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Κάθε καινούρια εισβολή στην Κένυα και στην Τανζανία, επέφερε και μια καινούρια θρησκευτική εμπειρία.

Η αφρικανική ιθαγενής πίστη συνδέεται με ανιμιστικές λατρείες, αλλά επηρεάζεται από ορισμένες ιουδαϊκές παραδόσεις.

Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει 4 εκατομμύρια πιστούς και είναι οργανωμένη σε 10 επισκοπές και στην αρχιεπισκοπή που βρίσκεται στο Ναϊρόμπι.

Οι προτεστάντες είναι 2 ½ εκατομμύρια, οι ισλαμικές 4 εκατομμύρια και οι ινδουιστές περίπου 300.000.

ΓΛΩΣΣΑ

Σουαχίλι και Αγγλικά είναι οι επίσημες γλώσσες, αυτές που διδάσκονται και στα σχολεία.

Όπως σημειώσατε και προηγουμένως, η Σουαχίλι προέρχεται βασικά από την φυλή των Μπαντού, αλλά περιέχει πολλές αραβικές, ασιατικές και ευρωπαϊκές λέξεις.

Άλλες βασικές γλώσσες / διάλεκτοι είναι: Κικούγιου, Λούο και Κικπάμπα.

Σας δίνεται η ευκαιρία να μάθετε μερικά Σουαχίλι από τον μίνι οδηγό που θα βρείτε στο τέλος του πληροφοριακού αυτού εντύπου.

ΚΛΙΜΑ

Η Κένυα και η Τανζανία έχουν ψηλά οροπέδια και βουνά, έτσι ο καιρός είναι γενικά ζεστός και ευχάριστος. Παρατηρούνται άφθονες βροχές την άνοιξη (κυρίως Απρίλιο με Μάϊο) και βροχές με μικρότερη διάρκεια το φθινόπωρο (κυρίως Οκτώβριο με Νοέμβριο). Οι πρώτες ονομάζεται μακριές βροχές (μάσικα) ή «βροχές των φασολιών», ενώ οι δεύτερες σύντομες βροχές (μβούλι) ή «βροχές του κεχριού». Σ’ όλες τις περιπτώσεις πέφτουν με χειμαρρώδη μορφή αφήνοντας πολύ σύντομα την θέση τους στον ήλιο που τις εξατμίζει γρήγορα.

Στην ακτή, οι πιο ζεστοί μήνες είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου, τα μελτέμια κάνουν το κλίμα πιο ευχάριστο.

Οι θερμοκρασίες στο Ναϊρόμπι κυμαίνονται από 11 C° έως 23 C° τον Ιούλιο και από 13 C° έως  28 C° τον Φεβρουάριο.

Το Ναϊρόμπι γίνεται πιο δροσερό τα απογεύματα και τα βράδυα, ειδικά μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΑΚΕΤΑ