ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Ημέρες: | Νύχτες: -1 | Από: €

Σρι Λάνκα, το σμαραγδένιο δάκρυ στον Ινδικό Ωκεανό

Γνωστή ως Κεϋλάνη  μέχρι το 1972, η Σρι Λάνκα είναι μια νησιωτική δημοκρατία που περιβάλλεται από τον Ινδικό Ωκεανό. Η Σρι Λάνκα είναι πλούσια σε παραλίες και έχει τροπικό κλίμα. Λόγω της τοποθεσίας της ανάμεσα στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία, η χώρα έχει προσελκύσει εμπόρους, κατακτητές και αποικιστές από όλο τον κόσμο. Παρά τις διεθνείς αυτές επιρροές, αναπτύχθηκε έντονη τοπική κουλτούρα, απορροφώντας πολιτιστικά στοιχεία από τους Άραβες, τους Κινέζους, τους Πορτογάλους, τους Ολλανδούς και τους Βρετανούς που ήρθαν στο νησί.

Το δάκρυ της Ινδίας ή το μαργαριτάρι του Ινδικού Ωκεανού είναι μερικά από τα  πολλά ψευδώνυμα για τη Σρι Λάνκα. Αλλά μια ακριβέστερη περιγραφή του πανέμορφου έθνους θα μπορούσε να είναι το νησί των Μπαχαρικών και του τσαγιού .

Στην χώρα αυτή με τα εκατοντάδες  τροπικά φρούτα, , τα θαλασσινά και ένα οπλοστάσιο μπαχαρικών, το μαγείρεμα της Σρι Λάνκα προσφέρει μια αφθονία απίστευτων γεύσεων .

Θα μπορούσατε να πείτε ότι η Σρι Λάνκα έχει κρυφτεί. Η χώρα προχωρά γρήγορα όμως  καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τις μυριάδες γοητείες της. Βρίσκεται ανάμεσα στις πιο πολύ κατεκτημένες  περιοχές της Ινδίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας, η ιστορία, ο πολιτισμός και η φυσική ομορφιά της Σρι Λάνκα είναι αναμφισβήτητα γοητευτικές. Είναι ο τόπος στον οποίο δεν ήσασταν ακόμα, όταν έπρεπε.

Λίγα μέρη έχουν τόσα σημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (οκτώ)  σε μια τόσο μικρή περιοχή. Τα 2000 χρόνια συνθέσεως της Σρι Λάνκα μπορούν να ανακαλυφθούν σε αρχαίες τοποθεσίες, όπου οι θρυλικοί ναοί διαθέτουν όμορφες λεπτομέρειες, ακόμη και όταν καταφύγουν σε σπηλιές ή καταλήγουν σε προεξέχοντες κορυφές. Τα  πιο πρόσφατα υποδηλώνουν αποικιακά φρούρια, από το Galle έως το Trincomalee.

Ανακαλύψτε μια αγαπημένη παραλία μοναδικές και  συχνά παρθένες , χτυπάνε το νησί έτσι ώστε όπου κι αν πάτε, θα είστε κοντά σε ένα αμμώδες κόσμημα., διαλογιστείτε σε έναν 2000 ετών  ναό, ανταλλάξτε χαμόγελα ενώ περπατάτε σε ένα ωραίο χωριό, θαυμάστε τα πουλιά και τα αγριολούλουδα, προσπαθήστε να μετρήσετε τα μικρά πιάτα που έρχονται με το ρύζι και το κάρυ σας.

Όταν είστε έτοιμοι να ξεφύγετε από το τροπικό κλίμα της ακτής και των πεδιάδων, κατευθυνθείτε προς τους λόφους, με τις εύκρατες, πονηρά πράσινες γοητείες τους. Οι πράσινες φυτείες τσαγιού και οι βουνοκορφές αιχμαλωτίζουν όλους τους επισκέπτες.  

Περιπλανηθείτε στο παρελθόν των  αποικιακών πολύτιμων λίθων στο Κολόμπο.

 «Όταν φεύγει από το νησί Andaman και διασχίζει χιλιάδες μίλια, λίγο νότια από τη δύση, ο ταξιδιώτης φτάνει στην Κεϋλάνη, που είναι αναμφίβολα το ωραιότερο νησί του μεγέθους του σε όλο τον κόσμο»

~ Marco Polo ~

Τιμή κατα άτομο με ΠΡΩΙΝΟ σε 
ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ
€€€€€€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

Π Ρ Ο Σ Ε Χ Ω Σ !

Κλίμα και ρουχισμός: Τροπικό, ζεστό με αρκετή υγρασία και στα ορεινά δροσερό.

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Είναι απαραίτητο, το διαβατήριο να μη λήγει για τους επόμενους 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στη Σρι Λανκα. Η βίζα δεν είναι απαραίτητη για τους Έλληνες υπηκόους.

Υγειονομικοί περιορισμοί: Τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα, καλό όμως θα είναι να έχετε μαζί σας προσωπικά φάρμακα.

Νόμισμα: Επίσημο νόμισμα η ρούπια (LKR)

Γλώσσα: Επίσημη γλώσσα είναι η Σιναλέζικη και η Ταμίλ όμως μιλάνε αρκετά και την Αγγλική.

Ώρα: Η διαφορά ώρας Ελλάδας-Σρι Λάνκα είναι +4 ώρες τον χειμώνα και + 3 ώρες το καλοκαίρι.

Μετακινήσεις: Γίνονται με ταξί και λεωφορεία στις πόλεις και με τρένα ή λεωφορεία από πόλη σε πόλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΑΚΕΤΑ