ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ ’24
8 ΑΥΓ ’24

Ημέρες: 4 | Νύχτες: 3 | Από: 695€

Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα και ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ολλανδίας. Ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα ως μικρό αλιευτικό χωριό στις όχθες του ποταμού Άμστελ, από όπου και πήρε το όνομά του. Σήμερα αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Ο δήμος έχει έκταση 219,33 χλμ² και πληθυσμό 805.166 κατοίκους (Αύγουστος 2013). Η πόλη έχει πληθυσμό 790.044 κατοίκους και η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή 2.289.762 κατοίκους. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος της ευρύτερης περιοχής Ράντσταντ (Randstad), μία από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές της Ευρώπης.

 24 Ιουλίου '24
5 μέρες
8 Αυγούστου '24
4 μέρες
Κατ'άτομο σε δίκλινο€ 785€ 695
Μονόκλινο:€ 1000€ 910
Παιδικό έως 11 ετών:€ 755€ 665
Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια με KLM

3 ή 4 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο XO Couture 4*

Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο

Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης κατά την οποία οι μετακινήσεις γίνονται με 24ωρη διάρκεια κάρτας τραμ

Εκδρομή στα Ψαροχώρια

1 χειραποσκευή 10 κιλά & 1 παραδοτέα αποσκευή 23 κιλά

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων € 225

Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Είσοδοι μουσείων / μνημείων

Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα μπορεί να γίνει με άλλη σειρά, χωρίς καμιά παράληψη.

1η μέρα: Αθήνα – Άμστερνταμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Μπορείτε να απολαύσετε προαιρετικά µία κρουαζιέρα στα κανάλια της «Βενετίας του Βορρά».

2η μέρα: Άμστερνταμ [ξενάγηση πόλης]

Πρωινό στο ξεν/χειο και στην συνέχεια αναχωρούμε για την περιήγηση της πόλης µε το τραμ και µε τα πόδια (όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι αποκλεισμένο για τουριστικά λεωφορεία). Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία των περιβόητων μουσείων Rebrandt & Van Gogh όπου θα επισκεφτούμε τον μεγαλύτερο οίκο διαμαντιών του κόσμου Coster για να παρακολουθήσουμε την διαδικασία κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών. Στην συνέχεια θα συναντήσουμε την πλατεία Leidseplein όπου βρίσκεται το παλιό δημαρχείο της πόλης και τα αμέτρητα καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Μέσω των περίφημων πεζόδρομων Leidsestraat & Kalverstraat θα διασχίσουμε γραφικές γέφυρες και κανάλια θαυμάζοντας την πλωτή πολιτεία µε τα σπίτια του 17ου αιώνα, το πολύχρωμο παζάρι των λουλουδιών, την πλατεία Rembrandt και την γέφυρα µε τα στέμματα και το εντυπωσιακό κτήριο της όπερας  µε  το  δημαρχείο  πάνω  στον  ποταμό  Άµστελ.  Θα  καταλήξουμε  στην πλατεία Dam µε τα βασιλικά ανάκτορα και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό αντικρίζοντας την θάλασσα. (συνολική διαδρομή µε τα πόδια περίπου 2 χλμ. και διάρκεια περίπου 4 ώρες).

3η μέρα: Εκδρομή Ντελφτ-Χάγη-Ρότερνταμ

Σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τις τρεις εξίσου μεγάλες Ολλανδικές πόλεις, το Ρότερνταμ, τη Χάγη, και την μοναδική Μεσαιωνική ̟όλη του Ντελφτ, τη πρώτη ̟πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους. Μια ιστορική πόλη που µε το πανέμορφο μεσαιωνικό της κέντρο, τα ιδιαίτερα κανάλια της, και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς στην κεντρική πλατεία, σε μεταφέρει σε µια «άλλη εποχή». Η Χάγη, Πόλη «Οικοδέσποινα» του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, «Διεθνών Οργανισμών όπως το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης» (Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης), και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν υπουργεία και πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή Ολλανδική ̟όλη. Και το Ρότερνταμ, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, που μαζί µε τους σύγχρονους ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες «Willem & Erasmus», παρουσιάζει µια φουτουριστική αρχιτεκτονική που σε καθηλώνει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: Άμστερνταμ – εκδρομή στα Ψαροχώρια  – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την ημέρα µας διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής µε τα Polders και τα μικρά κανάλια. Στο φημισμένο και πανέμορφο χωριό Zaanse Schans θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την φάμπρικα των ξυλοπάπουτσων. ∆ε θα ξεχάσουμε να επισκεφτούμε ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «η μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη µε παραδοσιακή φορεσιά, θα µας εξηγήσει ̟ως φτιάχνουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Συνεχίζουμε για το γραφικό λιμανάκι του Volendam (γεύμα προαιρετικά). Μεταφορά στο αεροδρόμιο το απόγευμα και πτήση για Αθήνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΑΚΕΤΑ