ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ !

Ημέρες: | Νύχτες: -1 | Από: €

Βασικά στοιχεία

Περιοχή:                                          301.340  τετραγωνικά  χιλιόμετρα (116.348 τετραγωνικά  μίλια).

Πληθυσμός:                                      59.801.004 (εκτίμηση του ΟΗΕ 2016). Πυκνότητα πληθυσμού:                 201 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Κεφάλαιο:                                        Ρώμη.

Κυβέρνηση:                                      Δημοκρατία.

Επικεφαλής του κράτους:               Πρόεδρος Sergio Mattarella από το 2015.

 

Επικεφαλής της κυβέρνησης:         Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte από το 2018  (Ενδιάμεσο από το

2019).

Το ταξίδι στην Ιταλία παραμένει μια από τις σπάνιες εμπειρίες στη ζωή – όπως μια τέλεια ανοιξιάτικη μέρα ή η δύναμη της πρώτης αγάπης – που δεν μπορεί ποτέ να υπερτιμηθεί.

Σε λίγα μέρη η ιστορία, η τέχνη, η μόδα, το φαγητό και το dolce vita («η καλή ζωή») αναμιγνύονται τόσο εύκολα. Στην Ιταλία θα βρείτε ηλιόλουστα νησιά, παγετώδεις  λίμνες και φλογερά  ηφαίστεια, κυλιόμενους αμπελώνες και αστικά τοπία που φιλοξενούν περισσότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη Γη. Λίγα μέρη προσφέρουν τέτοια ποικιλία και λίγοι επισκέπτες φεύγουν χωρίς έντονη επιθυμία να επιστρέψουν.

Οι καλλιτεχνικοί και αρχιτεκτονικοί θησαυροί της Ρώμης, της Βενετίας, της Φλωρεντίας και της Νάπολης προσελκύουν τους επισκέπτες σαν σκόρους σε μια φλόγα. Δεν είναι ικανοποιημένοι με τους Ρωμαίους που κατακτούν το μεγαλύτερο μέρος του γνωστού κόσμου, οι Ενετοί έστειλαν τον Μάρκο Πόλο σε άγνωστα εδάφη από τον χάρτη, ενώ ο Τζιότο, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο  Μπρουνέλλες  και ο Μιχαήλ Άγγελος ξεκίνησαν την Αναγέννηση στη δυτική τέχνη και αρχιτεκτονική.

Κοιτάξτε γύρω από όλα τα υπέροχα παλάτια, πίνακες ζωγραφικής, εκκλησίες και μνημεία και αναρωτηθείτε για τους αιώνες του σκληρού μοσχεύματος και την ανεξέλεγκτη αφοσίωση στις παραδοσιακές τεχνικές. Όπως και η τοπική τέχνη, το κρασί έχει σχεδιαστεί επίσης για να ανεβάσει το πνεύμα σας. Από τις τακτοποιημένες πέτρινες βεράντες του Cinque Terre, που  κρέμονται στη στάθμη της θάλασσας έως τους τρομακτικούς γκρεμούς, μέχρι τις καταπράσινες πλαγιές του  Chianti, τον ποταμό κάμπο της κοιλάδας  Po  και τις ηφαιστειακές πλαγιές της Αίτνας, ιταλικά κρασιά φτιάχνονται με αγάπη για να συμπληρώσουν προσεκτική τοπική κουζίνα στο πιάτο σας.

Όπως και το φαγητό της, αυτή η χώρα είναι μια ατελείωτη γιορτή εμπειριών. Ανεξάρτητα από το πόσο θα χαίρετε τον εαυτό σας, θα νιώθετε πάντα σαν να είστε ακόμα στην πρώτη πορεία.

Πηγαίνετε για σκι στους Δολομίτες ή για ποδηλασία στη χώρα του κρασιού; Βυθίζετε τα ηλιόλουστα νερά της Σαρδηνίας, ανεβαίνετε στα ηφαίστεια του Αιόλου ή στα καταστήματα της Νάπολης;

Η επιλογή είναι εκθαμβωτική και εκπληκτική.

Λάβετε λοιπόν τη συμβουλή των ντόπιων.

Χαμηλώστε, καθίστε πίσω, βάλτε την πετσέτα και ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε !!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΑΚΕΤΑ