ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Ημέρες: 5 | Νύχτες: 4 | Από: 379€

Το Βελιγράδι (σερβικά: Београд, που σημαίνει Λευκή Πόλη), είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Σάβου και Δούναβη, εκεί όπου η πεδιάδα της Παννονίας συναντά τα Βαλκάνια.

Τιμή κατά άτομο σε24-28 Δεκ. 201826-30 Δεκ. 2018
Δίκλινο δωμάτιο379€539€
Μονόκλινο δωμάτιο509€659€
Παιδί έως 11 ετών249€369€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα με Air Serbia Airlines

4 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο Prag 4* ή παρόμοιο

Early check in κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο

Πρόγευμα κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο

2 δείπνα στο ξενοδοχείο

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με οβελίες

Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με τη συνοδεία μουσικής

Μεταφορές, εκδρομές ως αναλυτικό πρόγραμμα

Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός

Δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι

χειραποσκευή 8 κιλά & αποσκευή 23 κιλά

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων € 160 | φιλοδωρήματα, αχθοφορικά | είσοδοι μουσείων | δημοτικός φόρος πόλης | ποτά/αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων/δείπνων | Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.

1η μέρα: Αθήνα – Βελιγράδι
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο για πρόγευμα (μόνο για την αναχ. 24/12) και άμεση παραλαβή δωματίων. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Ο συνοδός σας θα σας συνοδεύσει στο κέντρο της πόλης όπου θα σας κεράσουμε καφέ και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την κεντρική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το καζίνο για να δοκιμάσετε την τύχη σας ή να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα μπαράκια που βρίσκονται στον ποταμό Δούναβη.

2η μέρα: Βελιγράδι, ξενάγηση
Πρόγευμα και ξεκινούμε τη περιδιάβαση μας στο Βελιγράδι από το περίφημο μεσαιωνικό κάστρο Καλεμεγκτάν, γνωστό και ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, με την εξαιρετική θέα προς τους ποταμούς Σάβα και Δούναβη. Θα περπατήσουμε μέρος της πλακόστρωτης οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, με τα μοντέρνα μαγαζιά για να φτάσουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να συνεχίσουμε προς το Νέο Βελιγράδι, αφού περάσουμε από τη νέα γέφυρα Άντα Τσιγκάνλια, και από το πάρκο Τόπσιντερ θα φτάσουμε στις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα δούμε την τεράστια σε μέγεθος εκκλησιά της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Άγιου Σάββα και στην συνέχεια θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την πλατεία της Δημοκρατίας. Το μεσημέρι ακολουθεί γεύμα σε εστιατόριο με οβελίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε εστιατόριο με μουσική, στη γνωστή Μποέμικη περιοχή του Βελιγραδίου, την Σκαντάρλια, περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας με τις ρομαντικές μουσικές να εντυπωσιάζουν.

3η μέρα: Εκδρομή στο Μοναστήρι Κρούσεντολ-Σρέμσκι Κάρλοβτσι-Νόβι Σάντ & Δείπνο
Πρόγευμα και αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή προς τα βόρεια της Σερβίας, με πρώτο σταθμό στο μοναστήρι Κρούσνετολ και συνεχίζουμε για την πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι. Στο κέντρο της πόλης θα δούμε κτήρια πλούσιας αρχιτεκτονικής όπως το παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο, την Θεολογική σχολή και άλλα. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε 8 κρασιά και 3 μέλια και ρακί. Ακολούθως, θα συνεχίσουμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ. Στη διαδρομή θα επισκεφτούμε το φρούριο Πετραβαραντίν που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη. Στην κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ, θα δούμε πολλά όμορφα κτήρια, την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα με μουσική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διαν/ση.

4η μέρα: Προαιρετική εκδρομή στη Τοπόλα και βουνό Άβαλα
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη για ψώνια και βόλτες. Εμείς σας προτείνουμε να πάρετε μέρος (κόστος ατομικό 40€) σε προαιρετική εκδρομή στη Τοπόλα και το βουνό Αβαλα. Το βουνό Άβαλα βρίσκεται στα προάστια του Βελιγραδίου. Θα δούμε το μνημείο του άγνωστου ήρωα και ακολούθως θα απολαύσουμε τη θέα της πρωτεύουσας ανεβαίνοντας στον πύργο του βουνού Άβαλα. Ακολούθως θα συνεχίσουμε τη πορεία μας για την Τοπόλα μια μικρή κωμόπολη αλλά με γνωστή ιστορία. Είναι εδώ που ξεκίνησε η επανάσταση ενάντια στους Τούρκους από τον Καραγιώργη Σερβίας. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με τα πανέμορφα ψηφιδωτά αλλά και το μικρό μουσείο απέναντι και το κονάκι του Καραγιώργη Σερβίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διαν/ση.

5η μέρα: Βελιγράδι – Αθήνα
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου για τη πτήση της επιστροφής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΑΚΕΤΑ